Bouwen

Wanneer je bouwt, begin je met een blanco blad. Alle opties staan nog open en je hebt haast geen beperkingen. Al loopt een bouwproces niet altijd van een leien dakje en blijken de keuzes die je maakt belangrijker dan gedacht. Als onafhankelijke partij verlenen wij je daarom graag neutraal, tijdig en vooral correct advies, waardoor jouw bouwprocessen zo optimaal mogelijk verlopen. Dit wordt geen woning, maar een thuis. Een energievriendelijke woning is interessant, een energievriendelijke comfortabele woning nóg interessanter.

Een goede voorbereiding is misschien nog wel het belangrijkste aspect van het bouwproces. Om de volgende stap te zetten, is het belangrijk om te weten wat die stap is. We lichten je daarom graag bondig onze workflow toe, zodat jij nu al op de hoogte bent van wat er te gebeuren staat tijdens onze samenwerking.

Bij een bouw komen heel wat betrokken partijen kijken. Begrijpelijk dat je soms het bos door de bomen niet meer ziet. Één adviseur die je bijstaat tijdens het bouwproces is daarom meer dan voldoende. Een rechtstreekse contactpersoon die je makkelijk kan bereiken op het moment dat jij met vragen zit of met een bouwknoop te maken krijgt. Tijdens het traject plant onze adviseur daarbij meermaals werfbezoeken en overlegmomenten met de bouwheer in. Een nauwe betrokkenheid resulteert in preciezere aanbevelingen.

Een as-built plan beschrijft op het einde van de rit de uiteindelijke toestand van de werken, rekening houdend met eventuele afwijkingen. Hierbij verschilt het van het bouwontwerp in die zin dat het as-built dossier de werkelijke situatie omschrijft en niet het vooropgestelde doel. De opvolging van de werken vind je duidelijk terug in het online as-built dossier waarin het verloop van de werken tot in detail wordt bijgehouden.

Voordelen:

Sinds 2006 zijn alle nieuwbouwwoningen onderworpen aan specifieke bouweisen. We raden je daarom ten zeerste aan om een doordacht plan voor ogen te hebben en een correct EPB-dossier te laten opstellen, alvorens de bouwwerken van start gaan. Alles wat je moet weten over jouw EPB-dossier, vind je hier.

BEN staat voor een bijna-energieneutrale woning. Jouw wooneenheid wordt als BEN geclassificeerd bij een E-peil lager dan 30. Hoe behaal je een dergelijk laag E-peil? Dat kan op de manier zoals de overheid het heeft voorzien*. Maar het kan ook beter, want energieneutraal wonen mag niet ten koste gaan van jouw woongemak. Wat als we je vertellen dat het ene het andere niet hoeft uit te sluiten? Wat als energievriendelijk, comfortabel wonen gewoon kán?

Neem hieronder contact met ons op voor meer informatie en advies omtrent BEN-bouwen.